O NIKA NAKITU

Nakit je namenjen vsem ženskam, mladim in mladim po srcu. Za vse, ki ne morete začeti dneva, ne da bi se ob odhodu iz hiše ‘nakitile’, za vse, ki imate rade barve, živahne in ne dolgočasne oblike, za vse, ki želite popestriti svojo vsakodnevno podobo. Za vse, ki želite biti privlačne, drugačne, zanimive!

Nika nakit je avtorsko delo

Izdelki so avtorsko delo, kar pomeni, da sem vse izdelke izdelala sama, pri čem sem uporabila osnovni, neobdelani material – Pardo maso (fimo maso) v minimalni kombinaciji z gotovimi kupljenimi delci (kovinski, stekleni, keramični, plastični dodatki). Maso izvirno obdelam, modeliram, oblikujem, brusim, lakiram in sestavim v celoto. V vsak izdelek vložim veliko truda, znanja in idej.

Material, iz katerega je oblikovan nakit

Nakit je oblikovan iz  Pardo mase, ki sodi med polimerne gline. Izdelana je iz čebeljega voska in zajema široko paleto barv; od klasičnih, marmornatih, barv z bleščicami in vse do neonskih barv. Vse barve se med seboj lahko mešajo ter tako omogočajo doseganje različnih učinkov. Iz Pardo mase oblikujem različne oblike nakita, ki jih nato pečem 30 minut v pečici na 120 °C. Po pečenju posamezne koščke nakita po potrebi pobrusim, polakiram in sestavim v celoto.

Kovinski deli nakita so iz kirurškega jekla ali platine in primerni tudi za osebe, ki imajo težave z alergijami. Vsi izdelki so ročno delo, kar pomeni, da so unikatni! Nakit je lahek in zelo vzdržljiv, vsekakor pa je material bolj občutljiv kot plastika, zato predlagam skrbno shranjevanje in uporabo. Po dolgotrajni nošnji ga lahko očistite z mlačno vodo in krpo.

OGLED NAKITA

Ker rada spoznam nove ljudi in ljubiteljice ročno izdelanega nakit, sem zelo vesela, ko se stranka odloči, da izdelke prevzame osebno ali si želi nakit ogledati v živo!

Nakit si lahko ogledate:

  • V ateljeju: po predhodnem dogovoru je ogled ali prevzem izdelkov možen v Trnovski vasi.
  • Na vašem domu: če se vas zbere več, se lahko dogovorimo tudi za predstavitev na vašem domu.
  • V kolektivu: če imate pretežno ženske sodelavke, ki bi jih Nika nakit utegnil zanimati, se lahko dogovorimo za ogled nakita na vašem delovnem mestu.
  • Stojnice: občasno imam tudi stojnice po Sloveniji; za več informacij in najave spremljajte našo Facebook stran.

Če si želite nakit ogledati v živo, me KONTAKTIRAJTE!

O MENI

Že kot deklico v osnovni šoli me je zanimalo vse, kar je bilo povezano z ustvarjalnostjo in z ročnimi spretnostmi in tako sem na osnovni šoli obiskovala krožek ročnega dela. Verjetno je k temu pripomoglo tudi to, da je tudi mama, kot učiteljica prve triade na OŠ, doma veliko ustvarjala in sem se ji pri tem vedno pridružila. Ko sem se pri krožku prvič spoznala s polimerno maso sem vedela, da je TO, TO!

Mama mi je kupila material in tako so nastali moji prvi izdelki – broške in ogrlice. Ljubezen do oblikovanja polimerne mase me je držala skozi vso srednjo šolo, kjer so me sošolci zafrkavali, da imam k vsakemu oblačilu svoj kos nakita. Med študijem so moj nakit opazile tudi sošolke in prav one so postale tudi moje prve ‘stranke’.

Svoje znanje sem vedno nadgrajevala in radovednost je bila tista, ki me je prepričala, da sem kupila prve knjige in revije o oblikovanju polimerne mase. Najprej sem oblikovala ogrlice in broške, danes pa še uhane in prstane, pa tudi kakšna zapestnica se najde v ponudbi. Za moj nakit je značilno, da ima določen prepoznaven stil, znotraj katerega pa je veliko raznolikosti, tako da se resnično najde kos za vsakogar.

Najbolj me veseli spoznavanje novih tehnik. Več ali manj sem samouk, saj sem se večino tehnik naučila s pomočjo knjig in spletnih strani! Rada se pa udeležim tudi različnih delavnic, kjer svoje znanje še izpopolnim. Vesela sem, da me obdajajo ustvarjalni ljudje, saj se nove ideje pogosto rodijo prav na kavici s prijateljico!

Ko obiščem trgovine z umetniškim materialom, bi tam lahko preživela tudi 2 uri, saj me vedno zanimajo novosti, novi pripomočki, nove mase, tehnike … Tako kot lahko nekatere ženske dve uri izbirajo nove čevlje, jaz izbiram nov material.

Zakaj obožujem ustvarjanje nakita iz polimerne mase? Ker me sprošča, ker ob delu uživam in ker je nebo meja. Vedno nastane nekaj novega, vedno privrejo na plan nove ideje, ki jih želim čim prej realizirati. In ko vidim, da so ljudem moji izdelki všeč, je zadovoljstvo še toliko večje!

Nika Hauptman